Фурнири за кантирање и обложување

Фурнир траки за кантирање на рамен раб

Во нашата понуда имаме кант траки од природен фурнир направени од повеќе од 50 различни дрвни видови и fine-line фурнири во 40 декори. Главно нудиме фурнири со дебелина од 0,5 mm во сите комерцијални ширини. Еднослојните фурнири се каширани со 20 g балансирачка хартија, брусени со гранулација 220 и со тоа се подготвени за понатамошно обработување на површината со PUR или UV лакови на база на вода. По барање, исто така може да понудиме фурнир траки со претходно нанесено EVA (Ethylene – Vinyl Acetate) топливо лепило.

Технички лист

Фурнир трака за фалц (бразда) на вратни крила

Фурнир траките за фалц (бразди) на вратни крила се направени од внимателно избрани квалитетни фурнири и се наменети за производителите на внатрешни врати. Со брусење до дебелина од околу 0,38 mm, потоа каширање на задната страна со балансирачка хартија од 30 g, 50 g или со двојно 30 g каширање - се постигнува флексибилност и оптимално кантирање на разни детали на фалц (бразди) на вратни крила. Достапни се во ролни со ширина до 310 mm, без или со претходно нанесено EVA (Ethylene – Vinyl Acetate) топливо лепило. Траките кои се претходно лакирани со флексибилни PU или UV лакови на база на вода, се исто така достапни по нарачка.

Технички лист

Повеќеслојни фурнирски кант траки за рамен раб

Повеќеслојните кант траки од фурнир во ролни се направени со лепење на поединечни листови од фурнир, со што се овозможува квалитетна обработка на машините за кантирање. Квалитетниот избор и усогласеност на боите на поединечните листови на фурнир на повеќеслојната кант трака ѝ дава карактеристики и изглед на масивна лајсна. Поединечните листови на фурнирот за кантирање се залепени заедно со посебено PVAc (Polyvinyl acetatе) 3D лепило кое овозможува еластичност на слоевите на траката, а со тоа и квалитетно кантирање на закривувањата со CNC машини. Нудиме повеќеслојни фурнири за кантирање направени од сите комерцијални видови на дрво во стандардна дебелина од 1 mm, 1,5 mm и 2 mm и во сите стандардни ширини. Фурнирите за кантирање во ролна со дебелина од 2,5 mm и 3,0 mm се исто така достапни по нарачка.

Технички лист

Фурнир за кантирање со напречен год на дрво

Хоризонтални, вертикални површини и други делови од мебелот може да добијат многу интересен изглед при кантирање со фурнир со напречен год. Во понуда имаме фурнири за кантирање од шест најшироко распространети дрвни видови со дебелина од 0,8 mm и ширина до 330 mm. Кант фурнирите од други дрвни видови со дебелина од 0,4 mm, потоа 1,3 mm или 1,8 mm се достапни по нарачка.

Технички лист

Фурнир со преден финален пресек на дрво

Фурнир со преден финален пресек на дрво е специјале
н фурнир за кантирање, добиен со реже
ње од ширински споени фурнирски листови во дебелина
од 1,2 mm и ширина од 20 mm до нај
многу 63 mm. Површината на фурнирот е заштитена со
заштитна фолија која го спречува оштет
увањето на траката. Достапен е исклучиво по нарачка
, во ролни со должина од 50 или 100 m.

Фурнир со преден финален пресек на дрво е специјален фурнир за кантирање, добиен со режење од ширински споени фурнирски листови во дебелина од 1,2 mm и ширина од 20 mm до најмногу 63 mm. Површината на фурнирот е заштитена со заштитна фолија која го спречува оштетувањето на траката. Достапен е исклучиво по нарачка, во ролни со должина од 50 или 100 m.

Технички лист

Фурнир за обложување

Изборот на квалитетен фурнир, балансирачка хартија и соодветна технологија на брусење до 0,30 mm е основа за изработка на квалитетен фурнир за обложување. Тој е каширан со балансирачка хартија од 30 g или 50 g, или со двојна хартија од 30 g. Со својата флексибилност и квалитет тој е многу погоден за softforming кантирање, при што за пошироките профили ширината на траката е исто така поголема. Минималната количина за нарачка е околу 42 m2. По нарачка достапни се пре-лакирани траки со PU или UV лакови на водена база.

Технички лист

Лакиран фурнир

По нарачка нудиме можност за лакирање или боење на кант траки од сите дрвни видови наменети за прави рабови и softform рабови, за обложување на профили и кантирање на фалц (бразди) на вратни крила. Бојата и сјајот на лакираната површина зависи од желбите и барањата на клиентите. Минималната количина за нарачка и рокот на испорака може да бидат дефинирани со претходен договор.

Технички лист

In addition to mandatory cookies, we also use analytical and advertising cookies, as well as social network cookies on the Blažič robni trakovi website.

If you agree with this, please click on the I ACCEPT button. For a detailed description and in order to set the use of individual cookies, click on the COOKIE SETTINGS link.

×
Managing cookies on the Blažič robni trakovi website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.