Кант траки

ABS кант траки

При дизајнирање на модерен мебел, совршен изглед може да се постигне само со избор на соодветна ABS трака за кантирање. Блажич колекцијата опфаќа широк избор на оригинално развиени ABS кант траки за сите реномирани производители на оплеменети плочи од иверка. Колекцијата содржи широк асортиман на разни еднобојни, дрвени, фантазиски декори, декори со висок сјај, супер мат декори како и декори сo изглед на вистински алуминиум.  

ABS кант траките се достапни во површини со различна текстура, вклучувајќи и имитации на масивно дрво, грубо режано дрво, напречен год како и текстил, кожа и камен.  

Со широк спектар од над 850 ABS декори во различна дебелина и ширина, ABS траките од колекцијата на Блажич ги исполнуваат барањата на секој клиент.

За повеќе информации околу ABS траките кликнете тука

Акрилни 3D кант траки

Со својот иновативен и импресивен 3D изглед, акрилните траки несомнено ја зголемуваат вредноста на секој мебел. Акрилните кант траки, познати и како 3D кант траки, се достапни на залиха во дебелина од 1 mm и 2 mm во различни комбинации на еднобоен декор со декор на алуминиум. Акрилните кант траки по нарачка се исто така достапни во други еднобојни, дрвени декори, како и имитации на напречен год.

За повеќе информации околу акрил 3D кант траките кликнете тука

Ласерски кант траки

Ласерските кант траки се нова генерација на траки со функционален слој нанесен на задната страна на кант траката наменети за кантирање со ласер, со користење на технологија на топол воздух или други технологии без користење на топливо лепило. Предностите на ласерските кант траки се во невидливиот спој, силната врска со висока отпорност на температура и влага. AirMelt и LaserMelt ласерските кант траки од наше сопствено производство се достапни кај сите видови на кант траки од колекцијата Блажич, ABS, меламински како и фурнирски кант траки.

За повеќе информации околу ласерските кант траки кликнете тука

PP кант траки

PP (полипропиленски) кант траки се исто така нова генерација на кант траки. Заради нивната извонредна еластичност погодни се за кантирање на кривини, кантирање на фалц на вратни крила, како и за soft-forming и обложување на MDF профили. PP кант траките со дебелина од 0,38 милиметри до 2 mm се достапни по нарачка во еднобојни и дрвени декори.

За повеќе информации околу PP кант траките кликнете тука

Фурнири за кантирање и обложување

Блажич фурнирските траки за кантирање се присутни на пазарот повеќе од 25 години, уверуваќи ги клиентите во својот квалитет и технолошки решенија. Од нашето сопствено производство во компанијата FURWA во Walkershofen, Германија, ние нудиме широк спектар на кант траки од фурнир од повеќе од 150 домашни и странски дрвни видови, како и fine-line фурнирски траки. Се испорачуваат во различни дебелини и ширини,  со или без слој од топливо лепило, со балансирачка хартија, а по нарачка и полирани и лакирани. При изработка на фурнирските траки за обложување се избираат само најквалитетните фурнири, а исто така излегуваме во пресрет и на индивидуалните желби и потреби на клиентот.

За повеќе информации околу фурнирите кликнете тука

Меламински кант траки

Меламинските кант траки се еднослојни или повеќеслојни кант траки достапни во ролни. Основата на меламинската кант трака е специјална хартија печатена во еднобоен, дрвен или фантазиски декор, импрегнирана со дуропластични смоли. Еколошките премази кои се движат од мат до висок сјај обезбедуваат исклучителен квалитет на површината. Кант траките се достапни со различни структури на површинска обработка со кои се гарантира сосема природен изглед на траката. Траките исто така се достапни во различни нивоа на квалитет -  за кантирање на праволиниски рабови, soft-forming обработка,  како и за кантирање на фалц на вратни крила.

За повеќе информации околу меламинските кант траки кликнете тука

Кант траки за боење

На производителите на мебел им нудиме кант траки за боење, наменети за кантирање и подоцнежно лакирање. Во нашата понуда имаме меламински и ABS кант траки за боење, како и наменски произведената кант трака за боење PP-wood. Кант траките за боење се достапни во различни дебелини и ширини и се наменети за лакирање со полиуретански, како и лакови на водена база.

За повеќе информации околу кант траките за боење кликнете тука

Самолепливи траки

Самолепливите траки се наменети за декорација на елементи од мебел, внатрешни врати, кујнски подножја, маски, споеви и слично. Самолепливите траки се заштитени со транспарентна заштитна фолија која го спречува оштетувањето на површината на траката. На задниот дел на траката се наоѓа двострано леплива лента, која гарантира висок квалитет на лепење. На залиха достапни се самолепливи траки кои можат да бидат конфекционирани во различни ширини по барање на клиентите, како и самолепливи траки со стандардни ширини. 

За повеќе информации околу самолепливите траки кликнете тука

Декоративни профили за мебел

Декоративните профили во различни форми и декори се употребуваат при изработка на мебел, маси, маси за аркадни и таблични игри и секаде каде има мебел со кривини и закривувања. Профилите се направени од флексибилни PVC материјали кои овозможуваат едноставно свиткување. По нарачка, профилите се достапни во еднобојни, дрвени декори како и метални бои. 

За повеќе информации околу декоративните профили за мебел

In addition to mandatory cookies, we also use analytical and advertising cookies, as well as social network cookies on the Blažič robni trakovi website.

If you agree with this, please click on the I ACCEPT button. For a detailed description and in order to set the use of individual cookies, click on the COOKIE SETTINGS link.

×
Managing cookies on the Blažič robni trakovi website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.