Оковот е незаменлив дел од мебелот кој му дава функција и употребна вредност. Блажич нуди шарки, водилки, движни механизми, лизгачки системи за врати, ситен оков и сѐ што е потребно за да се произведе современ мебел. 

Ги застапуваме светски познатите брендови како што се DTC, Grass, Vibo, Lehmann locks, Sisco Systems, Stabilus, Camar, Samet итн.

Рачки и закачалки

Декоративниот оков, како што се рачки и закачалки, оди во прилог на функционалноста на мебелот и дополнително ја истакнува неговата естетика. Во понуда имаме повеќе од 200 модели на рачки и закачалки изработени од различни материјали како што се алуминиум, не'рѓосувачки челик, пластика во различни површински обработки, обоени или поцинкувани - за сечиј вкус по нешто. Блажич ги застапува познатите брендови како што се Cebi, Siro, Giusti, Citteriogiulio и Lampič.

Повеќе информации за компанијата Cebi ќе најдете тука

Шарки

Нашиот асортиман на шарки нуди комплетно решение за секој начин на отворање на врата. Врвен квалитет, дизајн и функционалност се главните карактеристики на нашите производи. Нудиме шарки со класично затворање, меко затворање, отворање со контра притисок, отворање под различни агли итн. Блажич ги застапува познатите брендови DTC, Grass и Samet.

Повеќе информации за компанијата DTC ќе најдете тука

Повеќе информации за компанијата GRASS ќе најдете тука

Фиоки и водилки за фиоки

Фиоки со метални страни, со меко затворање, отворање со контра притисок, скриени водилки за дрвена фиока, водилки со лагери - сите овие производи ви нудат различни можности за производство на функционален и иновативен мебел по сопствена желба со индивидуален печат. Блажич ги застапува познатите брендови DTC, Grass и Samet.

Повеќе информации за компанијата DTC ќе најдете тука

Повеќе информации за компанијата GRASS ќе најдете тука

Движни отклопни механизми и гасни амортизери

Заради практичноста и максималното искористување на просторот, висечките кујнски или собни елементи се многу популарни. Движните отклопни механизми со својата функционалност и дизајн обезбедуваат оптимална удобност, ексклузивност и флексибилност со што ги задоволуваат сите вкусови. Блажич нуди различни движни отклопни механизми на производителот GRASS и гасни амортизери на Stabilus, кои се водечки производители во светот за овие производи.

Повеќе информации за компанијата GRASS ќе најдете тука

Алуминиумски профили за вратички за мебел

Во својата понуда Блажич има различни алуминиумски профили кои се компатибилни со шарките на Samet и се наменети за производство на вратички за мебел од алуминиумски С профили со стаклена исполна.

Системи за лизгачки врати

Системите за лизгачки врати се неопходен дел од секој модерно опремен стан, од преградни врати до класичните системи за плакари. Блажич нуди системи од италијанскиот производител Sisco, еден од водечките производители на лизгачки системи во светот.

Повеќе информации за компанијата Sisco ќе најдете тука

Бравички за мебел

Едноставни, тројни, централни, нумерички итн се само неколку од моделите на бравички за мебел на германскиот производител Lehmann кои Блажич ги има на залиха.

Повеќе информации за компанијата Lehmann ќе најдете тука

Системи на извлечни кошари и аголни системи за кујни

Потпултните кошари и аголни системи се незаменлив дел од секоја кујна. Во нашата понуда имаме производи од водечки светски производители како што е Vibo Италија. 

Повеќе информации за компанијата Vibo ќе најдете тука

Каталог

Subscribe to

© Blažič robni trakovi. Online store by Shopamine. Cookie Settings My Data

This website uses cookies for it to function properly. These cookies do not store any personal information.With further use of this website you agree to our cookie policy.

More Information
Cookie policy for website Blažič robni trakovi

What are cookies?

Cookies are small files, which the server sends to the user's browser while browsing the website. Received cookie is then loaded to the device (computer, tablet, smart phone) that is used to access the website.

Websites use different types of cookies.

  1. Website uses cookies that are mandatory for site's basic functionality and among other things allow the user to add items to basket, go to checkout, etc.
  2. Website uses cookies that gather information of the usage of the website. These tracking cookies enable the analysis of visits and browsed content. These cookies are anonymous and do not allow the tracking of specific identified user.
  3. Website uses cookies that enable anonymous tracking of information. These advertising cookies are used to tailor our advertising to your needs.

With further use of this website you agree to our cookie policy. You can always change your cookie settings by clicking the link in the footer of this page.

Your Settings

These are always enabled cookies required for basic site functionality. These include cookies that allow you to be remembered as you explore the site within a single session or, if you request, from session to session. They help make the shopping cart and checkout process run smoothly as well as assist in security issues and conforming to regulations.

These analytics cookies allow us to improve the site's functionality by anonymously tracking usage. In some cases these cookies improve the speed with which we can process your request, allow us to remember site preferences you've selected and help connect you to your social networks.De-selecting these cookies may result in poorly-tailored recommendations and slow site performance. You also may not be able to share effectively with Facebook, Twitter, or other social networks.

These cookies collect information to help better tailor advertising to your interests. The data collected is anonymous; it is not collected with any personal information you may have shared about yourself. De-selecting these cookies may result in seeing advertising that is not as relevant to you.