Program » Robni trakovi

Robni trakovi

Blažičevi robni trakovi iz furnirjev že 25 let prepričujejo s kakovostjo in tehnološkimi rešitvami. Zelo široka izbira robnih trakov iz furnirjev več kot 50 domačih in tujih drevesnih vrst, kot tudi priljubljenih ’fine-line’ furnirjev, najrazličnejših debelin in širin, v kolutih ali pasovih, z nanosom talilnega lepila ali brez, kaširanih in brušenih trakov, ponuja rešitev za vsako kreativno idejo in vsakega mojstra. Pri izdelavi robnih trakov uporabljamo izključno najkakovostnejše furnirje, prisluhnemo pa tudi vašim individualnim željam in potrebam.

 

Za ravne robove

V ponudbi imamo robne trakove iz naravnih furnirjev v več kot 50 različnih drevesnih vrstah in ‘fine-line’ furnirje v 40 dekorjih.  Na zalogi so v debelinah do 0,9 mm. Na voljo so v kolutih širine do 310 mm, glede na željo lahko tudi v pasovih, dolžine po naročilu.

Izvedba:

 • z ali brez kaširnega papirja na hrbtni strani,
 • brušena ali nebrušena površina,
 • z ali brez nanosa talilnega EVA lepila,
 • možnost lakiranja s kakovostnimi in elastičnimi PU ali UV vodnimi laki.

 

 

Za softforming robove

Izbira kakovostnih furnirjev, kaširanje in tehnologija brušenja na manjšo debelino so osnova za izdelavo robnih furnirjev za softforming robove. Z večkratnim brušenjem, debelejšim kaširnim papirjem in elastičnimi površinskimi laki dosežemo večjo fleksibilnost in optimalno prilagajanje različnim detajlom roba. Na voljo so v kolutih širine do 310 mm, glede na željo lahko tudi v pasovih, dolžine po naročilu.

 • debeline brušenja: do min 0,35 mm, oziroma odvisno od drevesne vrste,
 • kaširanje s 50 g kaširnim papirjem,
 • z ali brez nanosa talilnega EVA lepila,
 • možnost lakiranja s kakovostnimi in elastičnimi PU ali UV vodnimi laki.

 

 

Za oplaščanje

Izbira kakovostnih furnirjev, kaširanje in tehnologija brušenja do 0,35 mm je osnova za izdelavo robnih trakov za robno lepljenje na različnih detajlih brazd vratnih kril. Le-ti so po svoji prilagodljivosti in kakovosti zelo podobni softforming robnim trakovom, le da so zaradi širših profilov tudi sami bolj širokih dimenzij. Izdelava po naročilu v kolutih po 100 ali 200 tekočih metrov in širinah od 10 do 310 mm ali v pasovih.

 • debeline brušenja: do min 0,35 mm, oziroma odvisno od drevesne vrste,
 • kaširanje z debelejšim 50 g ali dvojnim (2x30g) kaširnim papirjem,
 • z ali brez nanosa talilnega EVA lepila,
 • možnost lakiranja s kakovostnimi in elastičnimi PU ali UV vodnimi laki.

 

 

 

Za brazde vratnih kril

Robni furnirji za brazde vratnih kril so izdelani iz izbranih in kakovostnih furnirjev. Z brušenjem na različne debeline, izbranim kaširnim papirjem in elastičnimi površinskimi laki dosežemo fleksibilnost in optimalno prilagajanje na različnih detajlih brazd vratnih kril. Na voljo so v kolutih širine do 310 mm, glede na željo lahko tudi v pasovih, dolžine po naročilu.

 • debeline brušenja: do min. 0,38 mm, oziroma odvisno od drevesne vrste,
 • kaširanje s tankim, debelejšim 50 g ali dvojnim kašir papirjem,
 • z ali brez nanosa talilnega EVA lepila,
 • možnost lakiranja s kakovostnimi in elastičnimi PU ali UV vodnimi laki.
 • več…

 

Lakirani robni furnir

Po naročilu nudimo možnost lakiranja ali luženja robnih trakov vseh drevesnih vrst, namenjenih lepljenju ravnih in softforming robov, za oplaščanje profilov in robno lepljenje brazd vratnih kril. Barvo in sijaj lakirane površine prilagodimo željam in potrebam kupca.

Minimalna količine za naročilo in dobavni roki po predhodnem dogovoru.

 

Večslojni robni furnir

Večslojno lepljeni robni trakovi iz furnirjev v kolutu, so izdelani iz posameznih debelinsko zlepljenih listov furnirja, kar omogoča kakovostno obdelavo na strojih za robno lepljenje. Kvalitetna izbira in barvna usklajenost posameznih listov furnirja daje tako izdelanemu večslojnemu robnemu traku lastnosti in izgled masivnih nalimkov. Posamezni listi furnirjev robnega traku so med seboj zlepljeni s posebnim PVAc 3D lepilom, ki omogoča elastičnost večslojnih trakov ter s tem kakovostno robno lepljenje krivin na obdelovalnih centrih (BAZ).

Na zalogi imamo večslojne robne trakove vseh komercialnih drevesnih vrst in standardnih debelin:

 • Standardne debeline: 1,0 mm (2 sloja), 1,5 mm (3 sloji), 2,0 mm (4 sloji), 2,5 mm (5 slojev) in 3,0 mm (6 slojev);
 • Standardne širine: 23 mm, 30 mm, 34 mm in 44 mm, 30 mm, 34 mm in 44 mm,
 • Optimalna dolžina koluta: 100 tm.

Vse ostale dimenzije robih trakov je možno dobiti po naročilu oz. predhodnem dogovoru.

 

Robni furnirji s prečno rastjo (Quer furnir)

Mizne plošče, pokončni in ostali pohištveni elementi lahko pridobijo izjemno zanimiv videz z robovi lepljenimi s posebnim robnim furnirjem s prečno rastjo (Quer furnir). Na zalogi imamo robne furnirje šestih najbolj razširjenih drevesnih vrst, v debelini 0,8 mm in katerekoli širini do 330 mm.

Robni trak vam lahko izdelamo tudi po vaši želji – v drugi drevesni vrsti ali debelini (npr. 0,4, 1,3 ali 1,8 mm). Najmanjša količina za naročilo je 33 m2.

 

Robni trak za barvanje PP Wood

PP Wood je robni trak namenjen za robno lepljenje MDF in ivernih plošč ter naknadno barvanje z vsemi lesnimi površinskimi premazi. Prednost uporabe PP Wooda je v njegovi sestavi in posebni obdelavi, ki zagotavljata zelo dober oprijem robu na nosilno ploščo in kvaliteten nanos premaznega sredstva.

Zaradi visokega deleža lesnih vlaken (40%) izkazuje PP Wood pri klimatskih nihanjih enake dimenzijske spremembe, kot nosilna MDF ali iverna plošča, kar je prednost pred ostalimi robnimi materiali (ABS ali PVC). Površina PP Wooda je pripravljena za takojšnji nanos premaza, brez predhodnega brušenja.

Na zalogi debelina 2 mm, v širinah 22, 26, 30, 34, 44 in 56 mm. Ostale širine so dobavljive po naročilu kupca.

 

Tehnične lastnosti:

Sestava: lesna vlakna in polipropilen;

Gostota: 1,06 g/cm3;

Lepljenje: z EVA in PU talilnimi lepili.

 

Vzorčniki

Lažjo izbiro ustreznega robnega traku iz furnirjev vam omogočajo vzočniki trakov iz naravnega furnirja. Za tiste, ki želijo uporabljati le določen nabor robnih trakov iz furnirja, lahko izdelamo poseben vzorčnik. Hrbtno stran opremimo s podatki, ki olajšajo naročanje – z vašo interno kodo dekorja, itd.

 

Izdelava robnega traku po želji kupca

Robni trak iz furnirja vam lahko izdelamo tudi po vaši želji – v izbrani drevesni vrsti, dimenziji in obdelavi. Za možnost izvedbe, minimalne količine in dobavne roke, kontaktirajte našega komercialista ali razvojni oddelek robnih trakov.

Več informacij
Kontakt

Vodja programa robni trakovi

Igor Lebar

Telefon: 031/613-646

E-pošta: igor.lebar@blazic.eu